Mustang Garage

The Mustang Garage

Zaakvoerder: 
Adelbert Engler

Adres: 
Schaapsweg 4

Telefoon: 
011 433 633
0477 321 505

Email: 
mustang@mustanggarage.be

Website: 
http://www.mustanggarage.be

In de Schaapsweg 4 stap je binnen in een stukje Verenigde Staten: The Mustang Garage van Adelbert Engler.
Het adres is gekend bij Mustangliefhebbers in groot deel van West-Europa.

 

Op zijn achtste raakte Adelbert zelf in de ban van het logo met het rennende paard en kocht zijn eerste kleine Mustang, een kort ritje in de witte Fastback van een buur bracht hem helemaal in vervoering. Mustang-speelgoed, schaalmodellen, bouwdozen, ... vormden vanaf dan de rode draad door zijn leven.

 

Zo kan hij nu met meer dan 6000 exemplaren de grootste schaalmodellencollectie ter wereld exposeren in zijn showroom. Hij heeft er al mee in een Amerikaans magazine gestaan of bekijk even dit filmpje.

 

In 2000 maakte hij van zijn passie zijn beroep en startte hier met The Mustang Garage, een uniek concept in Europa.
Eerst was Adelbert gespecialiseerd in Mustangs uit de periode 1964-1980: aankoop, verkoop, herstellingen, restauratie, onderdelen en accescoires. Maar met de lancering van het nieuwste model de S550 Mustang is hij ook met een afdeling voor nieuwe wagens gestart. En door zijn samenwerking met Ford-België en de Ford-stores kan hij in korte tijd een nieuwe Mustang afleveren, hij had die trouwens in primeur. Adelbert is dan ook dé promotor van de sportwagen, denk maar aan het jaarlijkse Mustang Fever dat hij op 8 en 9 april voor de 15de keer organiseert.

 

Belgen vormen een belangrijk Mustangcliënteel, de nieuwe modellen met lichtere motor zijn dan ook betaalbaar voor een groot publiek. En 't is zeker geen ver-van-mijn-bed show want hier in de directe omgeving rijdt er een 20-tal rond. 

 

"Mustang wordt gesmaakt als één van de iconen van Amerika, als je met zo'n wagen ergens komt, geniet die meteen de sympathie van de omstaanders, onafhankelijk van model of bouwjaar, van jong tot oud kijkt er bewonderend naar," vertelt Adelbert enthousiast.