Hendrik Claes

Hendrik Claes

Zaakvoerder: 
Hendrik Claes

Adres: 
Jan Michiel Huybrechtsstraat 6

Hendrik Claes is de zoon van Frans Claes en José Truyers, die vroeger in Tuincentrum Claes in de Schootstraat vaste planten, sproei- en meststoffen, tuinbenodigdheden en grasmaaiers aanboden. Hendrik begon met de herstelling van grasmaaiers en kleine tuinmachines na zijn opleiding in automechanica bij VTIB in Beringen.

Toen Frans met pensioen ging, bracht Hendrik in 1994 alleen de kleine tuinmachines over naar de Jan Michiel Huybrechtsstraat 6 in Heusden, de huidige vestiging. Hendrik werkt met bekende en degelijke merken. Bijvoorbeeld grasmaaiers van het Duitse topmerk SABO met 15 jaar garantie op het aluminium chassis. Met wat geluk kun je bij de aankoop een vlucht met één van de grootste luchtballonnen winnen. De andere merken grasmaaiers zijn: Weibang, Morrison, Orec, Lazer en Solo by Al-ko. Met de bekende en degelijke motoren van Briggs & Stratton, Honda, Kawasaki, Subaru en Kohler.

Daarnaast heeft Hendrik in zijn assortiment draagbare machines als kettingzagen, heggenscharen, bladblazers, bosmaaiers, … van bekende Japanse merken zoals ECHO & Shindaiwa (voor particulier gebruik met 5 jaar garantie) en ook Maruyama, gekend voor zijn benzine heggenscharen en deelbare toestellen.

Doordat Hendrik al vele jaren de verkoop én de herstellingen doet, heeft hij een enorme ervaring en kent van elke machine waarvoor ze het best of minder goed geschikt is.  Je kunt trouwens bij hem ook terecht voor de aankoop van snoeigereedschap en wisselstukken voor de doe-het-zelver zoals cilinderkits, membraamkits, grasmaaiermessen, aandrijfriemen, enz. Elke tuinier heeft wel eens een reden of aanleiding om bij Hendrik te passeren.

Hij geeft trouwens nog interessante tip mee: Breng uw aangekochte machine in de loop van de komende maanden binnen voor het winternazicht, het kan je in het voorjaar een lange wachttijd besparen.