El Parachutero

El Parachutereo

Zaakvoerder: 
Johan Snyders

Adres: 
Kapelstraat 24

Website: 
www.elparachutero.be

ParachuteroHet artisanaal broodatelier El Parachutero in de Kapelstraat 24 is ondertussen 2 jaar open en heeft al een hele weg afgelegd.

Alles wat Johan Snyders bakt, is gemaakt van biologisch geteeld graan, traag op de stenen van een watermolen gemalen. Sinds dit jaar gebruikt hij tarwe en rogge van de Herkenrodeboer, in Stevoort gemalen. "De boer en de molenaar kennen we persoonlijk. We weten dus dat aan het meel en de bloem niets wordt toegevoegd." Ook voor Marie, die zorgt voor de salades van het ontbijtrestaurant, is puur natuur de regel. De groenten komen van Bio bij Bernd, een jong bio-groentenbedrijf uit Geetbets. En producten van heel ver zijn liefst fair-trade én bio, zoals de ruwe rietsuiker in de boterkoekjes.

 

Johan bakt grote broden op bestelling, al is er altijd wel wat op overschot: zowel gist als desem, donker en stevig, licht en zacht, ... Het meest bekend zijn de hartige broodjes en taartjes met een Zuiders tintje, waarvoor beleg overbodig is. Sinds kort biedt El Parachutero ook dagelijks de echte Limburgse vlaai, gemaakt met Limburgs graan en echte Limburgse hoogstamappels.
Vorige maand is het Wijersbierbrood gelanceerd. "En zo blijven we vernieuwen. Meestal dank zij de vragen van onze klanten en daar zijn we erg blij mee," besluiten Johan en Marie.